Effektiv är mitt andra namn och felstavning mitt tredje

publicerat i Allmänt;

Nu är jag hemma!

Nu har jag packat upp och packat ner. Ätit första färskpotatisarna, sill och gräslök. Kommit underfund med att jag måste göra om hela rummet för att allt ska få plats när jag flyttar hem. Pratat mer med Kristian på telefon än vad vi gör när vi bor tillsammans? Ätit jordgubbar. Träffat underbaraste vännen Alina <3. Pratat med min underbaraste vän Kajsa på telefon <3. Kramat min familj och åkt bil.

Nu ska jag sova. Imorgon börjar resan till Paris. Det kommer bli fantastiskt!


Snart hemma

publicerat i Allmänt;



Idag är det en såndär då man har massor att göra som inte är superviktigt men som ska göras. Tror bankärendet, packning och mys känns som det viktigast idag. Så nu måste jag springa, annars hinner banken att stänga.


Puss och kram


Foto

publicerat i Allmänt;



Denna söndagen är så fantastisk skön och härlig. Snart hemma i Örebro, mys med pojken, lite packning, fotopromenad, god mat och en hel del sims.

Var som sagt och fotade förut, hittade en trappa ner till ett ställe jag aldrig varit på, det var fantastiskt fint. Träffade på en liten katt som satt så fint och blev bra på kort. Nu ska jag nog spela lite mer sims, kanske en aning beroende.


Yesterday

publicerat i Allmänt;


Igår var det grillning och fotbollsfinal hos Solvår. Alla pojkar hejade på Manchester United, så det var tur att Kristian inte var där.

Underbara Solvår var värdinna.

Torild och..

..Jag var de bedårande flickorna!

Vi drack lite vin, eller jag och Torild i alla fall och spelade spel. Sen såg vi på vackra skor och på baby kläder.

Sen mötte jag upp min pojk och gick hemåt i den svarta natten.


Snickra snickra lilla kotte

publicerat i Allmänt;




De här skorna kan Kristian snickra ihop på träslöjden. Jag ser fram emot resultatet..


Bild kommer från henrykole.se och skorna kostar 890:-

Jumpsuit

publicerat i Allmänt;





Avgudar jumpsuiten, den kommer från DKNY och är i 92% silke. Ska gå och kolla på HM, Gina mm för att hitta en liknande, kan inte vara allt för svårt?


Inköpsställen, Zara.com, Asos.com och Netaporter.com



Ont

publicerat i Allmänt;

Jag är helt slut för tillfället, eller just nu. Så trööött. Förra veckan var jag sjukskriven pga min nacke och gick tre dagar till kiropraktorn. Nacken blev super av det, och hon knäckte lite i min rygg också. Nu har jag så ont i ryggen så jag kan inte stå eller gå en halvtimme, då känns det som den ska gå av. Inte pga kiropraktorn utan att något är fel. Isch.


Igår ringde hyresvärden igen och sa att han och hon som ska kolla på möblerna kommer idag. Kul att han ringde nio på kvällen, det ser ut som kaos och han säger att han ska komma dagen efter. Så det var bara att städa så gott det går med ryggproblem, Kristian var på jobbet så han kunde inte hjälpa till. Nu ska jag ringa jobbet och se om de behöver mig idag eller inte. Har så ont i ryggen att jag får panik snart.

Jag behövde inte komma in, tack snälla jobbet.


På gatan ovanför oss

publicerat i Allmänt;



Nattbild på gatan ovanför oss. Det är så extremt vackert här med havet, alla öarna omkring och fina hus.
Vi gick en tre minuters promenad upp och ner en gata, för att lufta huvudet lite. Nu funderar jag på att sova eller hitta på något inspirerande. Såg att det hade kommit ett nytt vulkanutbrott på Island, *hoppas* *hoppas*
*hoppaaaas* att det inte blir allvarligt så inga flyg ställs in. Då är jag fast i Norge och vi kommer inte till Paris. Vi hoppas på det bästa! Alla håller tummarna!



Några sommar drömmar

publicerat i Allmänt;






Midsommarklänning, fashionpash.com
Gröna hunter stövlar, netaporter.com
Louis Vuitton bandana, Louisvuitton.com
Kashmirtröja, softgoat.com
Ipod nano, apple.com



Stella McCartney drömmar

publicerat i Allmänt;





Underbar, enkel och väldigt vacker. Perfekt vardagsklänning från Stella McCartney i 100% Silke. ja, jag vet, det ser ut som som en lång t-shirt, men jag tror den kan se fantastisk ut på. Läggs på drömlistan, den listan som alla klädesplagg får vara kvar på i evigheter utan att köpas. Kanske var tionde år, kanske.




Bild från netaporter.com



Skinnjacka och kiropraktor

publicerat i Allmänt;


Jag försöker hitta en skinnjacka i perfekt mocka/brun färg, äkta skinn och rimligt pris. Utan muddar. Känns som jag har letat hela livet och jag hittar den inte!! Hur svårt ska det vara att hitta en fin brun skinnjacka? Kanske lite knäppt att skriva det nu när det är sommar och allt men börjar leta nu så kanske jag hittar en till hösten haha.


Annars så har jag fått nackspärr. Gick hos en kiropraktor igår, satan vad obehagligt. Fick panik när hon drog i nacken två gånger utan ett enda knak. Tredje försöket fick hon till det men då trodde jag att jag skulle svimma av knaket. Ska dit imorgon igen så hoppas på fullåterställning. Har fortfarande riktigt ont så skulle vara skönt att få bort det.


Nu ska jag dricka lite smoothie och göra små saker.

Puss och kram


Outfit, rufs och köttfärs med makaroner

publicerat i Allmänt;


Jeansshorts, HM. Linne, Benetton. Kofta, Gina tricot. Jacka, Rut mfl.

Vill visa min outfit med den här bilden men istället visar jag mest mitt vackra rufs! Det börjar bli riktigt långt nu, precis som det ska vara. Ska investera i lite bra produkter och en locktång när jag kommer hem, men tills dess får de leva sitt eget liv.

Idag är jag så extremt sugen på svensk pizza. Vill köpa norsk pizza bara för att väga upp det lite men det blir Kristians önskan idag, köttfärs och makaroner. Oj så kul.


Letar efter jobb

publicerat i Allmänt;


Sitter och letar jobb, på platsbanken och olika butikers hemsidor. Jag skulle vilja ha ett varannan helg jobb och kanske någon vardag ibland. Vill fokusera på skolan men det kan vara skönt och jobba lite. Då får man in lite pengar, kan göra mer saker och i huvudet snurrar det inte bara tankar om skolan.

Måste fila lite mer på mitt cv och skriva ett personligt brev. Får inte glömma att be chefen om ett rekommendationsbrev. Nu är frågan när man ska gå till butiker och fråga? Ska diskutera detta med mamma och pappa när jag kommer hem.

Nu ska jag försöka få ner lite mat, har blivit dålig så har legat hela dagen med ont i magen, illamående och allmänt dåliga saker med magen. Tror jag åt någon igår som jag inte tålde eller som var dåligt. Tror på de första alternativet.



Puss och kram


Alla ni som unnar er dyra saker, ni har förtjänat det!

publicerat i Allmänt;



Är så himla sugen på den här väskan, en Balenciaga men långt namn och exklusivt skinn. Pratade om dyra väskor med min älskade vän Alina och insåg ett problem. Det går inte att ha dyra väskor i Örebro. Då tror alla att den är fejk och när de senare får veta att den är äkta så blir de avundsjuka och otrevliga. Det är lite ledsamt att om man köper en sån pass dyr väska som man är så stolt över och jobbat hårt för ( mååånga timmar på Statoil ) så blir folk otrevliga. Nu ska jag inte dra alla över en kam men det känns som Örebro kan vara så ibland, lite ledsamt att det ska vara så. Om någon av mina kompisar köpte en dyr väska så skulle jag vara så jäkla glad och stolt över dem. Att de unnar sig en sådan fin sak, jag skulle inte vara ett dugg avundsjuk utan istället tänka, den har de verkligen förtjänat!




Bilden är lånad av Balenciagas webbsida.


Pippi röd

publicerat i Allmänt;



Jag vill förändra mig i sommar, inte radikalt men lite. Gärna gå och solduscha mig och slinga håret. Skulle vilja ha lite stänk av rött i håret. Lite som på bilden ovanför men blondare. Tror det skulle passa bra. Nu kanske jag ska slänga in den smarta kommentaren som min bror slängde ur sig: nej för ihelvete. Mamma, pappa och bror, jag har inte tänkt att bli Pippi Långstrumps röd i håret utan bara få lite mer liv i det. Får se hur det blir, kanske kanske inte.


Teneriffa

publicerat i Allmänt;




Jag saknar Teneriffa. Även om det inte var toppväder så hade jag fantastiskt kul med familjen och det var underbar shopping och lagom mycket att göra. Häst och vagn sista kvällen med mamma och fisk spa med hela familjen när det var molningt var bara fantastiskt. Om jag någonsin skulle köpa ett hus i utlandet så skulle jag välja Teneriffa.


Sårande

publicerat i Allmänt;


En man kommer in på Statoil med sin dotter och ska betala bensin. Dottern tar tag i ett kinderägg paket och frågar pappa om hon kan få det. Han säger nej.
I kassan står en tjej som skrattar och säger att hon känner igen sig, att hon var likadan när hon var liten och ville ha godis på Statoil.
Pappa svarar då, ja men det fick du väl och kollar på tjejen i kassan.

Tjejen i kassan var jag.

Nu är frågan, hur skulle ni ta det? Först förstog jag inte och började skratta och fortsätta prata att om att nä så bortskämd är jag inte osv, men när han lämnar affären så förstår jag att det var inte så han menade. Jag vet inte hur jag ska ta det här, trodde först han menade bortskämd. Fast hur bortskämd ser en tjej ut, som är svensk i en liten norsk stad och jobbar på Statoil? Var han verkligen så oförskämd att han menade att jag var tjock? Då har han fel på ögonen och är dum i huvudet.

Så lätt knäcker man mig inte, även om jag blev otroligt sårad. Tänk så oförskämdt att säga så mot någon man inte känner, inte kommer från samma land och inte fattar skämten särskilt bra, om det var ett sådant. Även om jag kommer från Sverige, landet brevid, så fattar jag inte norska skämt.

Så otroligt sårande mot någon som han inte kände, vi får hoppas att det var ett skämt.

Odiskret

publicerat i Allmänt;




Köpte nya solglasögon idag! Älskar dem. Stora, runda, tonade och odiskreta som tusan, det är så jag älskar dem!


Working nine to five durum du dum dum dum

publicerat i Allmänt;

Godmorgon!

Idag är jag uppe tidigt pga lite ändringar i jobb schemat, så jobbar nio till fem istället. Ganska skönt för då har man ledig tid på kvällen och kan umgås, gå promenad eller i mitt fall städa.

Ikväll ska jag överföra alla bilder så ni får se lite semester bilder och kanske ett videoklipp om jag lyckas lägga in det.


Puss och kram


Det är bara att springa tills man stupar

publicerat i Allmänt;

Godmorgon!

Egentligen är jag lite stressad men ville skriva lite ändå. Sitter och skriver en Paris guide till mamma och mig så vi får ut så mycket som möjligt av Paris. Går riktigt bra faktiskt, fast skulle behöva en karta så att man kunde kryssa lite där grejorna är.

Skulle börja klockan fyra idag egentligen men chefen frågade om jag kunde börja tolv så då är det bara att pallra sig upp. Så nu är det dags att leta fram busskortet, sminka sig och sen ut genom dörren!

Ha en bra dag!


Sunny sunny day

publicerat i Allmänt;

hej hej!

Vaknade för en timme sen av härligt väder och mys, så dagen började perfekt! Nu ska jag snart iväg och träffa Agne och Solvår. Agne flyttar till Oslo imorgon så vi ska säga hej då och bara slappa ett tag. Sen bär det av till jobbet igen. Kan bli så att jag jobbar 30 av 31 dagar i maj, kan bli spännande och se om man är trevlig mot slutet haha. efter väntas det härlig semester i två och en halv månader innan plugg så man ska inte klaga direkt :).

Puss och kram